
Τριγωνάκια Πανοράματος
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
120 γρ, κόρν φλάουρ
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για το γαρνίρισμα (αν θέλουμε)
σαντιγί
φιστίκι τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά . Μόλις αρχίσουν να βράζουν και έχει λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει για ακόμη 5 λεπτά . Το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. (προσοχή να μην βράσει, να ζεσταθεί αρκετά καλά).
Σε άλλο σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μας βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το μισό από το γάλα στο μίγμα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα . Εχουμε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο.
Μόλις αρχίσει και πήζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε και πάλι το ανακάτεμα μέχρι να μας δέσει καλά η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λειώσει τελείως και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) για να μην κάνει κρούστα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για τα τρίγωνα :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας, με τη μικρή μεριά του προς τα εμάς.
Το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη. Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια του πινέλου τη ραντίζουμε από πάνω με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε άλλη μία λωρίδα, που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο πιτάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση (υποτείνουσα) σε δύο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από λαδόκολλα. (Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα (10x10 εκ.) και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια) Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας. Τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου 25-30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε μία σχάρα και αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα τους.
Για το γέμισμα
Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ.
Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα (με το κορνέ) και διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί και φιστίκι.
Καλή επιτυχία
Παναγιώτης Δασκαλούδης
"ΠΡΩΤΗ είδηση" (ηλεκτρονική εφημερίδα)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου