Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός μουσικός και τραγουδιστής Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Λουκιανός Κηλαηδόνης: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του


Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν τον τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Η σύζυγός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά επιβεβαίωσε την μεγάλη απώλεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook γράφοντας:
«Ο Λουκιανός έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.
Οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη».
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονταν μέχρι πρότινος.
Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η Πόλη μας». Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς.
Συνέχισε παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.).
Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», «Ντίσκο», κ.α.). Έχει κάνει πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.
Τον Λουκιανό Κηλαηδόνη αποχαιρέτησαν με δηλώσεις τους πολιτικοί και καλλιτέχνες.
Φεύγοντας από το briefing, με βρήκαν τα νέα..
Αντίο Λουκιανέ. Θα σε αγαπάμε πάντα!


Την οδύνη του για τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του καλλιτέχνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.
«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο χαρισματικός τροβαδούρος, ο πολυτάλαντος δημιουργός, ο αγαπητός φίλος, έφυγε από κοντά μας. Με το εξαιρετικά πλούσιο μουσικό έργο του, σφραγισμένο με την κριτική ματιά και το καυστικό χιούμορ του πολιτικά ενεργού, ανήσυχου καλλιτέχνη, μας συγκίνησε, μας μάγεψε και μας προβλημάτισε στα κρίσιμα ‘‘πώς’’ και ‘‘γιατί’’ της ιστορίας και της κοινωνίας μας. Η απώλειά του είναι οδυνηρή και αναντικατάστατη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, συνάδελφο βουλευτή Άννα Βαγενά, και στις θυγατέρες τους.
Στη μνήμη του, η Βουλή των Ελλήνων θα καταθέσει ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό σε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του».

«Σαν καλλιτέχνης σημάδεψε με τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή. Σαν άνθρωπος θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας για τη ζεστασιά, το χαμόγελο και το μοναδικό του χιούμορ. Καλό παράδεισο Λουκιανέ», έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η γλυκιά νοσταλγία των νεανικών μας χρόνων θα μας συντροφεύει πάντα μέσα από τα τραγούδια του.
Καλό ταξίδι Λουκιανέ Κηλαηδόνη

«Η απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη αφήνει κενό στη μουσική, όπως, επίσης, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Άννα Βαγενά, τις δύο του κόρες και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.
Τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια και στη σύζυγο του Λουκιανού Κελαηδόνη, Άννα Βαγενά, εξέφρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Ένας σπουδαίος τραγουδοποιός, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα μουσικά πράγματα της χώρας, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για τη ζωή, την οποία τόσο υπέροχα ύμνησε με τις μουσικές και τα τραγούδια του. Ο «φτωχός και μόνος καουμπόι» που έγραψε τα «Μικροαστικά», τα οποία έγιναν σημείο αναφοράς για μία ολόκληρη γενιά σε άλλες δύσκολες εποχές, που έγραψε «τραγούδια για κακά παιδιά», που συνιστούσε «ψυχραιμία παιδιά», έκανε τη μοιραία «χαμηλή πτήση» του, προκαλώντας μας μεγάλη, ανείπωτη θλίψη», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον μικρό ήρωα που μεγάλωσε πολλές γενιές. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε πολύ σημαντικός συνθέτης, με πολιτική στάση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας μέσα από τα τραγούδια του. Με τη μουσική του και με συναυλίες που σημάδεψαν την εποχή συντρόφευσε για χρόνια όλους εμάς και ενέπνευσε πολλούς δημιουργούς στη συνέχεια. Η παρουσία του θα παραμείνει για πάντα ζωντανή στη σκέψη και στην καρδιά μας», ανακοίνωσε ο Τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ για την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ
http://www.ert.gr/sigise-sta-73-tou-o-mikros-iroas/ 


Λουκιανός Κηλαηδόνης: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του......

Ο μεγάλος τραγουδοποιός, Λουκιανός Κηλαηδόνης, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (07/02/2017), στο νοσοκομείο «Υγεία».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, μετά από βραχεία νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, απεβίωσε τα ξημερώματα, λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας.

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λουκιανός Κηλαηδόνης
Loukianos Kilaidonis at Syriza.jpeg
Γέννηση 15 Ιουλίου 1943
Κυψέλη, Αθήνα
Θάνατος 7 Φεβρουαρίου 2017 (73 ετών)
Μαρούσι, Αθήνα
Αιτία θανάτου καρδιακή ανεπάρκεια
Υπηκοότητα Ελλάδα
Σχολές φοίτησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ιδιότητα τραγουδιστής και συνθέτης
Σύζυγος Άννα Βαγενά
Τέκνα 2 κόρες
Καλλιτεχνικά ρεύματα Ποπ μουσική
Λουκιανός Κηλαηδόνης στην IMDb
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (15 Ιουλίου 1943 - 7 Φεβρουαρίου 2017) ήταν Έλληνας τραγουδοποιός (αρχικά συνθέτης και στη συνέχεια στιχουργός και ερμηνευτής).
Γεννήθηκε στην Κυψέλη (Αθήνα) στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνας), χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Ἠταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά και είχε δύο κόρες. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο και εμφανίζονταν επί σειρά ετών. Απεβίωσε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας. [1] [2] Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 6 Φεβρουαρίου [3].

Καλλιτεχνική Πορεία

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη μας. Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνεχίζει παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.). Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», "Ντίσκο", κ.α.). Έχει κάνει (και συνεχίζει να κάνει) πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Ιδιαίτερη μνεία απαιτεί η πρώτη μεγάλης κλίμακας συναυλία του, το περίφημο Πάρτυ στη Βουλιαγμένη, που έγινε στις 25 Ιουλίου του 1983 και που συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000). Στο πάρτυ αυτό εμφανίστηκαν διαδοχικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα [4]. Σε μια εποχή που ο όρος beach party δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αυτό το πάρτυ κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού. Όχι άδικα, το Πάρτυ στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους. Σύντομα το μουσικό αυτό πάρτυ βρήκε μιμητές με το υπαίθριο "Τριήμερο στο Άκτιο", τριήμερη μουσική συναυλία στο χώρο παρά το αεροδρόμιο Ακτίου, δίπλα στην Πρέβεζα.

Εργογραφία

Άλμπουμ

  • 1971 Η πόλη μας [HIS MASTER'S VOICE (CSDG 43 LP), MINOS - EMI (7243 4 80606 2 4 CD)] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Κ. Μητροπούλου.
  • 1972 Η κόκκινη κλωστή [HIS MASTER'S VOICE (CSDG 56 LP)] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Νίκου Γκάτσου.
  • 1973 Μικροαστικά [LP: COLUMBIA-EMI SCXG 104 σε κόκκινο βινύλιο, CD: MINOS-EMI 7243 480967 2 2] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.
  • 1976 Media Luz [LP: COLUMBIA 70296] Ορχηστρικό - είναι η μουσική για ένα υποθετικό film noir.
  • 1978 Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ [LP: LYRA 3315] Είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο ο Λουκιανός συνθέτει, γράφει και ερμηνεύει τα τραγούδια του. Στα 4 και 12 τραγουδάει η Βίκυ Μοσχολιού.
  • 1979 Ψυχραιμία παιδιά [LP: LYRA 3744] Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
  • 1982 Χαμηλή πτήση [LP: LYRA 3356] Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό. Στο 8 τραγουδά η Αφροδίτη Μάνου.
  • 1983 Πάρτυ στη Βουλιαγμένη Ζωντανή ηχογράφηση από το Πάρτυ τον Ιούλιο του 1983.
  • 1984 Πάμε μαέστρο (2πλό LP) Το 'Αναντάμ Παπαντάμ' ήταν η πρώτη παράσταση της Ελεύθερης Σκηνής και ταυτόχρονα... η τελευταία παράσταση που παίχτηκε στο θέατρο του Άλσους στο Παγκράτι. Αμέσως μετά, ο εξωραϊστικός σύλλογος Προφήτης Ηλίας σε συνδυασμό με τον κ. Πλυτά το γκρεμίσανε και εγκατέστησαν στη θέση του δύο μπασκέτες. Και σε άλλα με υγεία.
  • 1986 Τραγούδια για κακά παιδιά [LP: MINOS 639] Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
  • 1988 Fifties & ξερό ψωμί [LP: MINOS 749] Σύνθεση και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
  • 1990 Γιατί θα γίνω μαραγκός Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
  • 1991 Μαθήματα πατριδογνωσίας [2πλό LP: LYRA 4585/6]
  • 1998 Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη [CD: ΕΜΙ 4964282] Ζωντανή ηχογράφηση με την Preservation Hall Jazz Band. Τραγούδια και των δύο σε μετάφραση/διασκευή του Λουκιανού.
  • 2002 Ο Cowboy σε χαμηλή πτήση [LYRA (συλλογή)]
  • 2002 Τα φανταρίστικα (Μουσικοεκδοτική 0007 2 DIFONO) Συνθέτης ο Λουκιανός. Οι στίχοι προέρχονται από τη στήλη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας «Φαντάρε πού πας;».
  • 2006 Αλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε [EMI-CAPITOL REMASTERS 2006, 2πλό CD: EMI 0946 364984 2 3]
  • 2006 Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά [2πλό CD: LEGEND 114732/42] Ζωντανή ηχογράφηση στο Ηρώδειο, με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ).
  • 2007 Τα φανταρίστικα [CD: LEGEND 2201155622] Τα δύο άλμπουμ με αυτό τον τίτλο δεν είναι ίδια. Οι στίχοι είναι ίδιοι, αλλά σε αυτή την έκδοση η σύνθεση είναι πιο πλούσια, οι ερμηνευτές περισσότεροι και, προφανώς, οι ερμηνείες διαφορετικές. Λεπτομέρειες δίνει ο Λουκιανός στη συνέντευξή του στο Θανάση Γιώγλο

Θέατρο

Για δέκα χρόνια έγραφε αποκλειστικά τη μουσική για το «Ελεύθερο Θέατρο» («Ελεύθερη Σκηνή»), με επιλεγμένα κομμάτια να περιλαμβάνονται στο άλμπουμ «Πάμε μαέστρο». Ηταν βασικός συνθέτης των παραστάσεων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» της πρώτης περιόδου. Εχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με το Λαϊκό Θέατρο του Λ. Τριβιζά, με την παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου κλπ.

Κινηματογράφος

Εχει γράψει μουσική για τις ταινίες «Οι κυνηγοί» και «Ο θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και «Οι Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη, καθώς και για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Συμμετοχές

  • Apurimac - Εκεί στις Μπραχάμες [1989, Μίνως Μάτσας και Υιός, MSM 761] Παραδοσιακό του Πουέρτο Ρίκο σε απόδοση Λ.Κ. (02) AN HTAN MAΥΡΟΣ Ο ΘΕΟΣ - APURIMAC & Λ. ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ
  • Take the money and run - How the story goes [2003, PROTASIS, PR1054-2] [5]
  • Αφροδίτη Μάνου - Σερενάτα χωρίς φεγγάρι [LYRA] Ερμηνεύει (στίχοι Γιάννης Ρίτσος) το: (04) ΚΙΤΡΙΝΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
  • Δήμητρα Γαλάνη - Λεπτομέρειες [1975, MINOS-EMI, 7243 4 8010 2 2 3] Συνθέτης ο Λ.Κ. (στίχοι Νίκος Γκάτσος) στα:
    • (04) Δώδεκα τρελά παιδιά - Δήμητρα Γαλάνη
    • (11) Τι να την κάνω τη ζωή - Δήμητρα Γαλάνη
  • Λοΐζος, Νεγρεπόντης - Κάτω από ένα κουνουπίδι [1995, MINOS-EMI, 7243 8 35389 2 8] Ερμηνεύει (μουσική Μάνος Λοΐζος, στίχοι Γιάννης Νεγρεπόντης) το: (03) Ανεκδοτάκι - Λουκιανός Κηλαηδόνης
  • Δήμος Μούτσης - Φράγμα [1981, LYRA, CD3750] Συμμετέχει ο Λ.Κ. (μουσική Δήμος Μούτσης, στίχοι Κώστας Τριπολίτης) στα:
    • (06) Κουβεντούλες με τον Φρόυντ - Λουκιανός Κηλαηδόνης, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Δήμος Μούτσης
    • (09) Διαδόσεις - Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης
  • Γιώργος Νταλάρας - Γιώργος Νταλάρας [1969, MINOS-EMI, MSM 106] Συνθέτης ο Λ.Κ. (στίχοι Δ. Ιατρόπουλος) στα:
    • (04) Παίρνω την ανηφόρα - Γιώργος Νταλάρας
    • (08) Σ' αγαπώ - Γιώργος Νταλάρας
  • Διονύσης Σαββόπουλος - Ζήτω το ελληνικό τραγούδι [1987, MINOS-EMI, MCD 15016] Συμμετέχουν οι Δ. Σαββόπουλος, Τρελλό Ναυτάκι, Χρ. Τσιαμούλης στα: (7) Λαλούν τ' αηδόνια, Γκαγκάν γκαγκάν, Ο μικρός ήρωας - Λουκιανός Κηλαηδόνης

Έφυγε» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Λουκιανός Κηλαηδόνης
Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης, στιχουργός κι ερμηνευτής | EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο φέρνει ο θάνατος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών στο νοσοκομείο Υγεία, μετά από χρόνια καρδιακά προβλήματα και λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ο... Λούκυ Λουκ της δικής μας μουσικής σκηνής, αφιερώθηκε στη μουσική με αποτέλεσμα τα τραγούδια του και το ύφος του να είναι αναγνωρίσιμα από την πρώτη κιόλας στροφή.
Στη σταθερή και συνεπή πορεία συνέθεσε υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, όπως τα εξής: «O ύμνος μαύρων σκυλιών», «Τα Θερινά Σινεμά», «Ένας φτωχός και μόνος καουμπόι», «Εγώ θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει» και «Μια μέρα μιας Μαίρης».
Ακόμη, έγραψε τη μουσική για τον «Θίασο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και από τα «Μικροαστικά» ώς τη «Χαμηλή πτήση» και από τα «Απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας» ώς το «Αχ! Πατρίδα μου γλυκιά».
Ως συνθέτης είχε συνεργαστεί με σπουδαίους στιχουργούς, όπως οι Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Νεγρεπόντης, και Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και βουλευτή Άννα Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονταν μέχρι σήμερα.
Η οικογένεια του τραγουδοποιού ευχαριστεί «όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και ότι «όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη».
«Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες», αναφέρουν επίσης οι συγγενείς του.
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Το θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Ο Λουκιανός ήταν λάτρης των ζωντανών εμφανίσεων και των ανοιχτών χώρων συνέχισε αδιάλειπτα τις ζωντανές εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. 
Αξέχαστο παραμένει το πάρτυ στην πλαζ της Βουλιαγμένης το 1983, το ελληνικό Woodstock, όπως χαρακτηρίστηκε, με 70.000 κοινό, που δημιούργησε το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο.
Εμφανίστηκαν διαδοχικά οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, καταφθάνοντας με ταχύπλοα σε πλωτή εξέδρα, μια φορτηγίδα φερμένη από τον ΟΛΠ, που είχε στηθεί γι αυτόν τον σκοπό στα δύο μέτρα από την ακτή…
Με τη συναυλία αυτή ο Κηλαηδόνης έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα σε φυσικούς χώρους. Ο ίδιος είχε δηλώσει το εξής:
Πάντα για τα πάρτι μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι αυτών των κήπων, πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω, πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σε αυτό τον υπέροχο χώρο και ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας.
Συνέχισε την πορεία του εμπλουτίζοντας τις συναυλίες του με πολλά θεατρικά και εικαστικά στοιχεία κάνοντάς τες περισσότερο μουσικές θεατρικές παραστάσεις, με αποκορύφωμα την παράσταση του «Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά» στο Θέατρο Λυκαβητού το καλοκαίρι του 1993, που ονομάστηκε το πρώτο ελληνικό λαϊκό μιούζικαλ και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Κύπρο, τη Ρόδο και την Νέα Υόρκη με μεγάλη επιτυχία.
Ακόμα σημαντικές του εμφανίσεις στο Λυκαβητό ήταν η «Σκοτεινή πλευρά» και το «Cocktail Party». Άλλη θεατρική του δουλειά ήταν η παράσταση «Τα καλύτερά μας χρόνια» σε κείμενο Βαγγέλη Γκούφα.
Το καλοκαίρι του 2006 συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα, το εξωτερικό καθώς και στο Ηρώδειο, από όπου προέκυψε ένα διπλό cd με τίτλο «Μ' Αγιόκλημα και γιασεμιά». Οι συναυλίες συνεχίστηκαν και το καλοκαίρι του 2007.
Το 2011, σε μία συναυλία - αναδρομή στα 35 χρόνια πορείας του  ερμήνευσε στο Φεστιβάλ Ρεματιάς αγαπημένα τραγούδια απ' όλη τη δισκογραφική του δουλειά.
Τριάντα χρόνια μετά το θρυλικό πάρτυ έδωσε μία συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών χαρίζοντας στο κοινό μία βραδιά αναβίωσης, μνήμης, συγκίνησης, κεφιού και μουσικής.
Με το αρχειακό υλικό από την κινηματογράφηση εκείνης της βραδιάς σαν οδηγό, με την ορχήστρα και τους καλεσμένους του -από το παρελθόν και όχι μόνο- πήρε τη θέση του στο πιάνο και ταξίδεψε τους θεατές.

Μια υπέροχη μουσική πορεία

Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1943 και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, αφού από πολύ νωρίς φαινόταν ότι θα τον κέρδιζε ολοκληρωτικά η μουσική».
Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη μας. Τα τραγούδια, στον δίσκο που κυκλοφόρησε ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. 
Ακολουθεί ο δίσκος «Κόκκινη Κλωστή» σε στίχους Νίκου Γκάτσου με τις ερμηνείες της Δήμητρας Γαλάνη και του Μανώλη Μητσιά.
Το 1973 κυκλοφορούν σε κόκκινο βινύλιο τα «Μικρoαστικά» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη, όπου για πρώτη φορά ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ερμηνεύει δικές του συνθέσεις. Αυτή η δουλειά είναι σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και στα μουσικά πράγματα, γιατί τα «Μικροαστικά» πριν εκδοθούν σε δίσκο κυκλοφορούν παράνομα στη διάρκεια της δικτατορίας και γίνονται σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη γενιά.
Επόμενη δισκογραφική δουλειά του είναι τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» πάλι σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.
Το 1976 ο Λουκιανός γράφει το «Media Luz», το μόνο δίσκο με ορχηστρική μουσική, που είναι το σάουντρακ μιας υποθετικής ταινίας «Film Noir».
Από το 1978 και μέχρι το 1991 κυκλοφορούν πέντε απόλυτα προσωπικοί του δίσκοι: «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόϋ», «Ψυχραιμία Παιδιά», «Χαμηλή πτήση», «Τραγούδια για κακά παιδιά», «Γιατί θα γίνω μαραγκός» κι ένας δίσκος με τραγούδια της δεκαετίας του '50 και τίτλο «Fifties και ξερό ψωμί».
Το 1993 κυκλοφορεί το διπλό του άλμπουμ «Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά» που είναι μια καταγραφή της μουσικής πορείας της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια. Στη δουλειά αυτή παρουσιάζονται δισκογραφικά για πρώτη φορά κατηγορίες τραγουδιών που ανήκουν στον χώρο της προφορικής παράδοσης, όπως σχολικά, τραγούδια της γειτονιάς, του δρόμου, της κατασκήνωσης, του κατηχητικού, προσκοπικά και ακόμη επτανησιακά, καντάδες, ελαφρά και ρεμπέτικα.
Παράλληλα γράφει θεατρική και κινηματογραφική μουσική. Για δέκα συνεχή χρόνια γράφει αποκλειστικά τη μουσική για το «Ελεύθερο Θέατρο» - «Ελεύθερη Σκηνή» (Μουσική από τις παραστάσεις αυτές κυκλοφορεί και σε διπλό άλμπουμ με τίτλο: «Πάμε μαέστρο») και είναι βασικός συνθέτης των παραστάσεων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» της πρώτης περιόδου.
Συνεργάζεται επίσης με το Εθνικό Θέατρο, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με το Λαϊκό Θέατρο του Λ. Τριβιζά, καθώς και με την παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Γράφει μουσική για τις ταινίες: «Οι κυνηγοί» και «Ο θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και «Οι Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη, καθώς και μουσική για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Είχε γράψει μουσική ακόμη και πάνω σε στίχους ανώνυμων φαντάρων με αποτέλεσμα «Τα φανταρίστικα».
Τα «Θερινά σινεμά, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά»...

https://www.efsyn.gr/arthro/efyge-o-loykianos-kilaidon
 
 Επιμέλεια:Παύλος Π.Νούνης

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg