Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«Ξύπνησαν» Ολάντ-Μέρκελ για το θέμα των προσφύγων

ksupnisan-olant-merkel-gia-to-thema-twn-prosfugwn

Σχόλιο του blog:
Γιατί ..κυρία μου να μοιραστούν τα βάρη για τους μετανάστες και οι 28;
Να τα μοιραστείτε εσείς οι μεγάλοι με τα εκατοντάδες δίς έσοδα και με
την πολιτική σας αδιαφορία και εμμονή λιτότητας στα κράτη του Νότου 
και ιδίως με την στάση σας στο θέμα της Συρίας κάνατε την Μεσόγειο 
και τα παράλια της χώρας μας υγρό νεκροταφείο αθώων και 
κυνηγημένων Ανθρώπων από την οργή του πολέμου.
"Με το θάρρος της γνώμης"
 

Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες "κοινές προτάσεις" αναφορικά με τη φιλοξενία και την κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Διεθνή κινητοποίηση έχει προκαλέσει το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών, μετά και την τραγωδία στις ακτές της Αλικαρνισσού, στα παράλια της Τουρκίας.
Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν στις Βρυξέλλες "κοινές προτάσεις" αναφορικά με τη φιλοξενία και την κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.
Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο συμφωνούν να υπάρξουν δεσμευτικές ποσοστώσεις ώστε τα βάρη να μοιραστούν εξίσου μεταξύ των "28".
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και σύμφωνα με τις αξίες της" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
"Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, με τις οικογένειές τους, φεύγουν για να γλιτώσουν από πολέμους και διώξεις. Χρειάζονται διεθνή προστασία", συνεχίζει το κείμενο.
Σύμφωνα με το κείμενο, η πρωτοβουλία Γαλλίας και Γερμανίας έχει επίσης ως στόχο "να διασφαλιστεί η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και να παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη και συνεργασία" τόσο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες αυτοί όσο και σ' εκείνες από τις οποίες διέρχονται.

Ολάντ: Χρειάζεται δεσμευτικό σύστημα

Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν την Πέμπτη σε έναν μόνιμο και υποχρεωτικό μηχανισμό υποδοχής προσφύγων και αιτούντων άσυλο, ειδικά σύριων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο Φ. Ολάντ.
«Προτείναμε με την Α. Μέρκελ, έναν μόνιμο και υποχρεωτικό μηχανισμό. Νομίζω ότι σήμερα αυτό που υπάρχει δεν είναι αρκετό και υπάρχουν χώρες που δεν αναλαμβάνουν τις ηθικές τους υποχρεώσεις οπότε θα πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα», σημείωσε ο Ολάντ.

Συμφωνούν στην αρχή της υποχρεωτικής ποσόστωσης στην ΕΕ

Νωρίτερα, η Άγγελα Μέρκελ επισήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην αρχή των "υποχρεωτικών ποσοστώσεων" για τη φιλοξενία των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.
Το βάρος της υποδοχής εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία και αλλού πρέπει να μοιραστεί πιο δίκαια στην Ευρώπη
"Μίλησα σήμερα το πρωί με τον Γάλλο πρόεδρο. Η γαλλογερμανική θέση την οποία θα μεταφέρουμε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ότι συμφωνούμε ότι θα πρέπει να τηρούμε τις θεμελιώδεις αρχές μας, δηλαδή, αυτοί που χρειάζονται προστασία (...) να τη λαμβάνουν και (συμφωνούμε) ότι χρειαζόμαστε δεσμευτικές ποσοστώσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μοιραστούμε τα βάρη, αυτή είναι η αρχή της αλληλεγγύης", είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ελβετία.
"Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί πλέον επειδή φτάνουν τόσοι πολλοί πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορά μας που δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία ή την Ελλάδα να τα βγάλουν πέρα μόνες τους", σημείωσε. "Ταυτόχρονα, αν πούμε ότι η Ιταλία και η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθούν μόνες τους, τότε δεν γίνεται ούτε τρεις άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, η Αυστρία και η Γερμανία, να αφεθούν να αναλάβουν μόνες τη μερίδα του λέοντος στο καθήκον αυτό", πρόσθεσε.
Η καγκελάριος ζήτησε επίσης να επιλύσει η Ευρώπη την προσφυγική κρίση με "δικαιοσύνη και αλληλεγγύη" και υπογράμμισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη, δεδομένης της οικονομικής ισχύος της, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Όπως είπε, οι χριστιανικές αξίες υπαγορεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν δικαιούνται προστασίας.

Ρέντσι: Η ΕΕ δεν μπορεί απλώς να συγκινείται

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε την Πέμπτη και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δηλώνοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να συγκινείται μπροστά σε εικόνες "που σφίγγουν την καρδιά και συγκλονίζουν την ψυχή", όπως αυτή του πνιγμένου μικρού σύρου πρόσφυγα.
"Η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να συγκινείται, πρέπει και να κινηθεί", δήλωσε ο Ρέντσι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μάσκατ στη Φλορεντία.
"Το γεγονός ότι ένας πατέρας προσπαθεί να επιστρέψει στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του" δεν οφείλεται "σε λάθος της Ευρώπης", δήλωσε. Όμως "η Ευρώπη έχει καθήκον να δώσει μια ενιαία απάντηση που να βασίζεται στο ευρωπαϊκό δικαίωμα στο άσυλο, σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σε ευρωπαϊκά μέτρα επαναπατρισμού και σε μια συνολική στρατηγική (...) στις χώρες προέλευσης", εξήγησε.
"Πιστεύουμε πως μπροστά σ' αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε η Ευρώπη θα δώσει μια απάντηση πολιτική με Π κεφαλαίο, είτε θα χάσει το γόητρό της", επέμεινε.
"Δεν είναι ώρα για δημαγωγία, αλλά για σοβαρή πολιτική. Αν ένα παιδί κινδυνεύει να πνιγεί, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σώσουμε", τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ότι περιμένει τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

http://www.thetoc.gr/diethni/article/ksupnisan-olant-merkel-gia-to-thema-twn-prosfugwn

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg