Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Πώς υποδέχθηκαν οι Ευρωπαίοι το δημοψήφισμα: Το κάλεσμα για διάλογο και τα σφοδρά πυρά των «σκληρών»

Πώς υποδέχθηκαν οι Ευρωπαίοι το δημοψήφισμα: Το κάλεσμα για διάλογο και τα σφοδρά πυρά των «σκληρών»


Με φουλ επίθεση απάντησαν οι «σκληροί» της Ευρωζώνης στο ηχηρό «Όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα υπήρχαν μηνύματα που καλούσαν την ελληνική κυβέρνηση εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, εκφράζοντας, τουλάχιστον, σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία.
Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ανέλαβαν πρωτοβουλία επανεκκίνησης των επφαών της ΑΘήνας με τους ευρωπαίους εταίρους της, προωθώντας το αίτημα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ για Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη. Οι δύο ηγέτες τόνισαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, ότι «συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή». Ο κ. Ολάντ, μάλιστα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον έλληνα πρωθυπουργός με στόχο την προώθηση λύσης.
«Η ευρωπαϊκή επιτροπή λαμβάνει υπόψη της και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προαναγγέλλοντας το μπαράζ επαφών του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τους ευρωπαίους ηγέτες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
«Τώρα είναι σωστό να προσπαθήσουμε και πάλι για μία συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει διέξοδος από τον ελληνικό λαβύρινθο με μία αδύναμη Ευρώπη που δεν αναπτύσσεται» υπογράμμισε από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο πρωθυπουργός του Λουξερβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, επισήμανε πως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να ετοιμάσει προτάσεις για το πώς θα συνεχίσει από εδώ και πέρα.
Φυσικά, πέρα από την έκφραση της βούλησης για νέο γύρο διαπραγμάτευσης υπήρξαν και οι γνωστές φωνές που προειδοποίησαν την Αθήνα πως παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν αλλάζει η διαπραγματευτική της θέση. «Η νίκη του "όχι" είναι "πολύ λυπηρή για το μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε δηκτικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι θα περιμένει προτάσεις από τις ελληνικές αρχές.
«Οι προτάσεις που έγιναν από την Ευρωζώνη σήμερα απορρίφθηκαν. Για ποιο πράγμα να διαπραγματευθούν οι άλλοι 18 με τον κ. Τσίπρα; Είναι η σειρά της κυβέρνησης στην Αθήνα, εκείνη πρέπει να φέρει προτάσεις», δήλωσε ο κ. Σουλτς στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, κάνοντας εκ νέου λόγο για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.
Λίγο νωρίτερα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Πίτερ Γκάμπριελ συνέχισε την αιχμηρή ρητορική λέγοντας ότι «ο έλληνας πρωθυπουργός διέρηξε και τις τελευταίες γέφυρες με την Ευρώπη. Με την απόρριψη των κανόνων της Ευρωζώνης, όπως αντανακλώνται στο "Όχι", δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς διαπραγματεύσεις για προγράμματα δισεκατομμυρίων». Kαι πρόσθεσε ότι «ο Τσίπρας ξεγέλασε τον λαό ότι με ένα "ναι" ή με ένα "όχι" θα ενισχύονταν η διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας. H μπάλα βρίσκεται πλέον στο μέρος της Ελλάδας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσμαρος για «κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα».
Ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Κάζιμιρ διατήρησε την σκληρή στάση του απέναντι στην Ελλάδα, δηλώνοντας απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.  «Ο εφιάλτης των αρχιτεκτόνων του ευρώ ότι μια χώρα μπορεί να φύγει από την ένωση, γίνεται ρεαλιστικό σενάριο μετά το "όχι" της Ελλάδας» έγραψε στο Twitter στην τέταρτη κατά σειρά ανάρτησή του, εμφανώς εκνευρισμένος, ενώ η πολωνή πρωθυπουργός, Εύα Κόπατς δήλωνε ότι «υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την Ελλάδα: Η έξοδος από την Ευρωζώνη».

http://newpost.gr/post/473108/pws-ypodexthhkan-oi-eyrwpaioi-to-dhmopshfisma 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg